Perhepartio

Perhepartiossa alle kouluikäisillä lapsilla yhdessä tutun aikuisen kanssa on mahdollista tutustua partiotoimintaan. Lapset osallistuvat perhepartioon aina oman aikuisen kanssa, ja oman aikuisen vastuulla. Aikuinen voi olla esimerksi vanhempi (tai vanhemmat), isovanhempi , täti, setä, tai joku muu läheinen aikuinen. Perhepartioon ovat tervetulleita osallistumaan myös perheen vanhemmat sisarukset. Perhepartiossa lapset ja aikuiset toimivat yhdessä leikkien, oppien ja seikkaillen. Mukaan perhepartiotoimintaan saavat tulla kaikki kiinnostuneet perheet, eli aiempaa partiokokemusta ei tarvita!

Viikin Vesikkojen perhepartiossa toimitaan paljon luonnossa. Olemme muun muassa linturetkeilleet, suunnistaneet, ja yöpyneet kaminateltassa. Mukaan on mahtunut myös esimerkiksi kankaanpainoa, koko perheen ensiapua ja vierailu Malmin Pelastusasemalle.

Viikin Vesikoissa perhepartiokerta alkaa tyypillisesti alkupiirillä ja alkuleikeillä, jonka jälkeen on päivän varsinaisen toiminnan vuoro. Hyvin usein perhepartion kokoontumiseen kuuluu myös eväshetki. Kokoontumisen päätteeksi lapset saavat osallistumispasseihinsa uudet tarrat. Kokoontuminen päättyy aina muiden partiokokousten tavoin loppupiiriin, eli sisaruspiiriin. Perhepartiossa toimitaan lasten ehdoilla: päiväunet, imetykset, vaipanvaihdot, uhmakohtaukset, tahtoiät ja kaikki muut vaiheet elämässä soljuvat luontevasti mukana.

Perhepartiosta on tullut vuonna 2019 virallinen partiotoiminnan muoto Suomessa. Jatkossa siis myös kaikilla perhepartioon osallistuvilla tulee olla Suomen Partiolaisten jäsenmaksu maksettuna. Vuodelle 2022 maksut ovat seuraavat:

  • Yli 7-vuotiaat: 79,50€ (I-jäsen), 61,50€ (II-jäsen)
  • 4-6 -vuotiaat: 23,25€ (III-jäsen)
  • 0-3 -vuotiaat: Eivät maksa jäsenmaksua. Partiovakuutus voimassa vanhemman ollessa partion jäsen ja maksanut jäsenmaksun.

Jäsenmaksuun voi anoa vapautusta taloudellisin, terveydellisin tai sosiaalisin perustein. 

Jäsenmaksun lisäksi esimerkiksi yöretkillä ja leireillä on omat osallistumismaksunsa, jotka muun muassa kattavat mahdolliset tilavuokrat, ruokailut ja ohjelman. Hintahaitari pyörii noin 10-50€ tienoilla.

Viikin Vesikkojen perhepartio on herättänyt valtavasti kiinnostusta, joten ilmoittautumislinkki on toistaiseksi otettu pois käytöstä. Täydennämme ryhmää mahdollisuuksien mukaan vuoden mittaan. Olemme jonottajiin heti yhteydessä, kun voimme tarjota perheelle paikkaa ryhmästämme.

Perhepartiotoimintaa luotsaa Reli Tyrväinen ja Kärt Zibulski.

Vipeltävät Viiriäiset

Viikin Vesikoissa toimii perhepartioryhmä Vipeltävät Viiriäiset.

Vipeltävät Viiriäiset kokoontuvat noin kerran kuukaudessa, tyypillisesti sunnuntai aamupäivisin klo 10-12.

Vipeltävät Viiriäiset tunnistaa sinisestä partiohuivista, jossa on Vesikkojen perhepartiolaisten oma huivimerkki. Merkki on luonnollisesti heijastava, kuten Vesikkojen varsinainen partiohuivikin!