Perhepartio

Perhepartiossa alle kouluikäisillä lapsilla yhdessä tutun aikuisen kanssa on mahdollista tutustua partiotoimintaan. Lapset osallistuvat perhepartioon aina oman aikuisen kanssa, ja oman aikuisen vastuulla. Aikuinen voi olla esimerksi vanhempi (tai vanhemmat), isovanhempi , täti, setä, tai joku muu läheinen aikuinen. Perhepartioon ovat tervetulleita osallistumaan myös perheen vanhemmat sisarukset. Perhepartiossa lapset ja aikuiset toimivat yhdessä leikkien, oppien ja seikkaillen. Mukaan perhepartiotoimintaan saavat tulla kaikki kiinnostuneet perheet, eli aiempaa partiokokemusta ei tarvita! 

Viikin Vesikkojen perhepartiossa toimitaan paljon luonnossa. Olemme muun muassa linturetkeilleet, suunnistaneet, ja yöpyneet kaminateltassa. Mukaan on mahtunut myös esimerkiksi kankaanpainoa, koko perheen ensiapua ja vierailu Malmin Pelastusasemalle. 

Viikin Vesikoissa perhepartiokerta alkaa tyypillisesti alkupiirillä ja alkuleikeillä, jonka jälkeen on päivän varsinaisen toiminnan vuoro. Hyvin usein perhepartion kokoontumiseen kuuluu myös eväshetki. Kokoontumisen päätteeksi lapset saavat osallistumispasseihinsa uudet tarrat. Kokoontuminen päättyy aina muiden partiokokousten tavoin loppupiiriin, eli sisaruspiiriin. Perhepartiossa toimitaan lasten ehdoilla: päiväunet, imetykset, vaipanvaihdot, uhmakohtaukset, tahtoiät ja kaikki muut vaiheet elämässä soljuvat luontevasti mukana. 

Viikin Vesikkojen perhepartiolla ei ole erillistä jäsenmaksua, vaan perheestä vähintään yhden aikuisen tulee olla lippukunnan jäsen. Partion jäsenmaksu vuodelle 2019 on 79,50 €. Vuodelle 2020 jäsenyysasioihin on tulossa muutoksia, sillä keväällä 2018 perhepartio on hyväksytty viralliseksi partiotoiminnan muodoksi. Jatkossa kaikki perhepartiotoimintaan osallistuvat liittyvät myös partion jäseniksi, ja 4-6 -vuotiaille jäsenmaksu tulee olemaan joitain kymppejä vuodessa. Jäsenmaksun lisäksi esimerkiksi yöretkillä on omat osallistumismaksunsa, jotka muun muassa kattavat mahdolliset tilavuokrat, ruokailut ja ohjelman. Hintahaitari pyörii noin 10-30€ tienoilla, tyypillisimmin ollaan haitarin alapäässä.

Viikin Vesikojen perhepartiosta kiinnostuneet voivat ilmoittaa kiinnostuksensa oheisen linkin kautta. Syksyllä 2018 Vesikkojen perhepartio on herättänyt runsaasti kiinnostusta. Olemme teihin yhteydessä, kun olemme tarkistaneet ryhmän tilanteen.

Ilmoittautuminen Viikin Vesikkojen perhepartioon

Perhepartiotoimintaa luotsaa Anna-Stiina ”Ansku” Suur-Uski.

Vipeltävät Viiriäiset

Viikin Vesikoissa toimii perhepartioryhmä Vipeltävät Viiriäiset. 

Vipeltävät Viiriäiset kokoontuvat noin kerran kuukaudessa, tyypillisesti sunnuntai aamupäivisin klo 10-12.

Vipeltävät Viiriäiset tunnistaa sinisestä partiohuivista, jossa on Vesikkojen perhepartiolaisten oma huivimerkki. Merkki on luonnollisesti heijastava, kuten Vesikkojen varsinainen partiohuivikin!