Seikkailijat

Seikkailijat ovat joukkue 10-12 vuotiaita partiolaisia (koululuokat 4-6). Joukkue jakaantuu 4-5 hengen vartioiksi. Joukkuetta johtavat tehtävään koulutetut aikuiset eli sammot.

Seikkailijoiden ohjelma koostuu tervetuloa-vaiheesta ja neljästä pääilmansuunnasta. Pääilmansuunnat sisältävät kukin parikymmentä aktiviteettia. Jokaisen pääilmansuuntaan suositellaan kuuluvaksi myös kaksi retkeä, osallistuminen seikkailijakisoihin tai muuhun kisatapahtumaan sekä vähintään yksi taitomerkki. Seikkailijaikäkaudessa on myös mahdollista suorittaa kaikkien pääilmansuuntien suorittamisen jälkeen väli-ilmansuuntia sekä niihin liittyvää partio-ohjelmaa.

Seikkailijaohjelma sisältää paljon perinteisten partio- ja retkeilytaitojen opettelua, joiden saloihin vihkiytyminen edellyttää luonnossa oleilua. Lisäksi seikkailijaohjelmaan kuuluu olennaisesti monipuoliset kädentaidot. Seikkailijaikäkauden aikana pyritään retkillä, leireillä tai vaelluksilla nukkumaan myös mahdollisimman paljon teltassa. Telttoina käytetään puolijoukkuetelttaa (PJ-teltta), laavua, Naigeria tai vaellustelttaa, joiden pystyttämisen osaaminen kuuluu myös seikkailijan taitoihin. Vaikka seikkailijaohjelma painottuu perinteisten partio- ja retkitaitojen opetteluun, jää myös seikkailijaikäkaudessa aina aikaa leikkimiseenkin.

Vesikoissa on neljä seikkailijajoukkuetta.

Villiperunat

kokoontuvat torstaisin klo 18.00-19:30.

Sampoina toimivat:
Ansku Suur-Uski
Kaisa Pesola
Timo Saxel
Ella Ahola
Tuomas Junkkari

Villit Vasikat

kokoontuvat tiistaisin klo 17.30-19.00.

Sampoina toimivat:
Laura Kalliolahti
Johanna ”Jonska” Junkkari
Juho ”Juske” Junkkari
Sanchita ”Sanchu” Hänninen
Saara Auhto

Vihaiset Valaat

kokoontuvat maanantaisin klo 17.30-19.00.

Sampoina toimivat:
Bianca Biro
Ulla Suulamo
Sanni Myyrä
Lea Lunti

Vimpat

kokoontuvat tiistaisin klo 17.30-19.00

Sampoina toimivat:
Mari Elisa ”Mekki” Kuusniemi
Mikael ”Miihkali” Niku
Sirkka ”Sikke” Häkkinen