Seikkailijat

Seikkailijat ovat joukkue 10-12 vuotiaita partiolaisia (koululuokat 4-6). Joukkue jakaantuu 4-5 hengen vartioiksi. Joukkuetta johtavat tehtävään koulutetut aikuiset eli sammot.

Seikkailijoiden ohjelma koostuu tervetuloa-vaiheesta ja neljästä pääilmansuunnasta. Pääilmansuunnat sisältävät kukin parikymmentä aktiviteettia. Jokaisen pääilmansuuntaan suositellaan kuuluvaksi myös kaksi retkeä, osallistuminen seikkailijakisoihin tai muuhun kisatapahtumaan sekä vähintään yksi taitomerkki. Seikkailijaikäkaudessa on myös mahdollista suorittaa kaikkien pääilmansuuntien suorittamisen jälkeen väli-ilmansuuntia sekä niihin liittyvää partio-ohjelmaa.

Seikkailijaohjelma sisältää paljon perinteisten partio- ja retkeilytaitojen opettelua, joiden saloihin vihkiytyminen edellyttää luonnossa oleilua. Lisäksi seikkailijaohjelmaan kuuluu olennaisesti monipuoliset kädentaidot. Seikkailijaikäkauden aikana pyritään retkillä, leireillä tai vaelluksilla nukkumaan myös mahdollisimman paljon teltassa. Telttoina käytetään puolijoukkuetelttaa (PJ-teltta), laavua, Naigeria tai vaellustelttaa, joiden pystyttämisen osaaminen kuuluu myös seikkailijan taitoihin. Vaikka seikkailijaohjelma painottuu perinteisten partio- ja retkitaitojen opetteluun, jää myös seikkailijaikäkaudessa aina aikaa leikkimiseenkin.

Vesikoissa on neljä seikkailijajoukkuetta.

Viidakkokissat

kokoontuvat Viikin kololla maanantaisin kello 18:00-19:30.

Sampoina toimivat:
Paavo Puranen
Bianca Biro
Helise Särkioja

Vankat Vasikat

kokoontuvat Viikin kololla tiistaisin kello 18:00-19:30.

Sampoina toimivat:
Aleksi ”Leksi” Parviainen
Arttu Lahtinen

Vuoriveikot

kokoontuvat Viikin kololla tiistaisin kello 17:30-19:00.

Sampoina toimivat:
Lilja ”Leppis” Soppi
Lilja Klemetti
Sini keihänen

Varpushaukat

kokoontuvat Viikin kololla keskiviikkoisin klo 17.30-19.

Sampoina toimivat:
Mika Paasonen
Kuutti Niku
Vuokko Lukin

Villiperunat

kokoontuvat Viikin kololla torstaisin klo 18.00-18:30.

Sampoina toimivat:
Ansku Suur-Uski
Ella Ahola
Kaisa Pesola
Timo Saxel