Seikkailijat

Seikkailijat ovat joukkue 10-12 vuotiaita partiolaisia (koululuokat 4-6). Joukkue jakaantuu 4-5 hengen vartioiksi. Joukkuetta johtavat tehtävään koulutetut aikuiset eli sammot.

Seikkailijoiden ohjelma koostuu tervetuloa-vaiheesta ja neljästä pääilmansuunnasta. Pääilmansuunnat sisältävät kukin parikymmentä aktiviteettia. Jokaisen pääilmansuuntaan suositellaan kuuluvaksi myös kaksi retkeä, osallistuminen seikkailijakisoihin tai muuhun kisatapahtumaan sekä vähintään yksi taitomerkki. Seikkailijaikäkaudessa on myös mahdollista suorittaa kaikkien pääilmansuuntien suorittamisen jälkeen väli-ilmansuuntia sekä niihin liittyvää partio-ohjelmaa.

Seikkailijaohjelma sisältää paljon perinteisten partio- ja retkeilytaitojen opettelua, joiden saloihin vihkiytyminen edellyttää luonnossa oleilua. Lisäksi seikkailijaohjelmaan kuuluu olennaisesti monipuoliset kädentaidot. Seikkailijaikäkauden aikana pyritään retkillä, leireillä tai vaelluksilla nukkumaan myös mahdollisimman paljon teltassa. Telttoina käytetään puolijoukkuetelttaa (PJ-teltta), laavua, Naigeria tai vaellustelttaa, joiden pystyttämisen osaaminen kuuluu myös seikkailijan taitoihin. Vaikka seikkailijaohjelma painottuu perinteisten partio- ja retkitaitojen opetteluun, jää myös seikkailijaikäkaudessa aina aikaa leikkimiseenkin.

Vesikoissa on neljä seikkailijajoukkuetta: Vaahtokartkit, Vadelmavuohet, Villikissat ja Västäräkit. Koko seikkailijaosaston vastaavana sampona (seikkailijaikäkausivastaava) toimii Iina Kapanen.

Vaahtokarkit

kokoontuvat Viikin kololla maanantaisin klo 18:30-20:00.

Sampoina toimivat:
Sampo Lumme
Teemu Stolt
Arttu Oksanen

Vadelmavuohet

kokoontuvat Viikin kololla keskiviikkoisin kello 18:30-20:00.

Sampoina toimivat:
”Jonska” Junkkari
Juho ”Juske” Junkkari
Lenni Marjomaa
Salla Keihänen

Villikissat

kokoontuvat Viikin kololla torstaisin kello 18:00-19:30.

Sampoina toimivat:
Iina Kapanen
Iiro ”Igor” Mäkinen
Kari Klemetti
Jule Virolainen

Västäräkit

kokoontuvat Myltsin kellarissa Maanantaisin klo 18:30-20:00.

Sampoina toimivat:
Iiro ”Igor” Mäkinen
Lilja Klemetti