Seikkailijat

Seikkailijat ovat joukkue 10-12 vuotiaita partiolaisia (koululuokat 4-6). Joukkue jakaantuu 4-5 hengen vartioiksi. Joukkuetta johtavat tehtävään koulutetut aikuiset eli sammot.

Seikkailijoiden ohjelma koostuu tervetuloa-vaiheesta ja neljästä pääilmansuunnasta. Pääilmansuunnat sisältävät kukin parikymmentä aktiviteettia. Jokaisen pääilmansuuntaan suositellaan kuuluvaksi myös kaksi retkeä, osallistuminen seikkailijakisoihin tai muuhun kisatapahtumaan sekä vähintään yksi taitomerkki. Seikkailijaikäkaudessa on myös mahdollista suorittaa kaikkien pääilmansuuntien suorittamisen jälkeen väli-ilmansuuntia sekä niihin liittyvää partio-ohjelmaa.

Seikkailijaohjelma sisältää paljon perinteisten partio- ja retkeilytaitojen opettelua, joiden saloihin vihkiytyminen edellyttää luonnossa oleilua. Lisäksi seikkailijaohjelmaan kuuluu olennaisesti monipuoliset kädentaidot. Seikkailijaikäkauden aikana pyritään retkillä, leireillä tai vaelluksilla nukkumaan myös mahdollisimman paljon teltassa. Telttoina käytetään puolijoukkuetelttaa (PJ-teltta), laavua, Naigeria tai vaellustelttaa, joiden pystyttämisen osaaminen kuuluu myös seikkailijan taitoihin. Vaikka seikkailijaohjelma painottuu perinteisten partio- ja retkitaitojen opetteluun, jää myös seikkailijaikäkaudessa aina aikaa leikkimiseenkin.

Vesikoissa on viisi seikkailijajoukkuetta.

Viikingit

kokoontuvat Viikissä ulkona maanantaisin klo 18:45-20:15.

Sampoina toimivat:
Sampo Lumme
Teemu Stolt
Osma Ovaskainen
Inti Mery

Vadelmavuohet

kokoontuvat Viikin kololla keskiviikkoisin kello 18:30-20:00.

Sampoina toimivat:
”Jonska” Junkkari
Juho ”Juske” Junkkari
Lenni Marjomaa
Salla Keihänen

Vadelmavuohien blogi

Viidakkokissat

kokoontuvat Viikin kololla maanantaisin kello 18:00-19:30.

Sampoina toimivat:
Paavo Puranen
Bianca Biro
Jooram Mäkinen

Västäräkit

kokoontuvat Myltsin kellarissa Maanantaisin klo 18:30-20:00.

Sampoina toimivat:
Iiro ”Igor” Mäkinen
Inka-Maija Ihamäki
Milja Lehtonen

Vohvelivelhot

kokoontuvat Viikissä ulkona Tiistaisin klo 18:45-20:15.

Sampoina toimivat:
Sampo Lumme