Seikkailijat

Seikkailijat ovat joukkue 10-12 vuotiaita partiolaisia (koululuokat 4-6). Joukkue jakaantuu 4-5 hengen vartioiksi. Joukkuetta johtavat tehtävään koulutetut aikuiset eli sammot.

Seikkailijoiden ohjelma koostuu tervetuloa-vaiheesta ja neljästä pääilmansuunnasta. Pääilmansuunnat sisältävät kukin parikymmentä aktiviteettia. Jokaisen pääilmansuuntaan suositellaan kuuluvaksi myös kaksi retkeä, osallistuminen seikkailijakisoihin tai muuhun kisatapahtumaan sekä vähintään yksi taitomerkki. Seikkailijaikäkaudessa on myös mahdollista suorittaa kaikkien pääilmansuuntien suorittamisen jälkeen väli-ilmansuuntia sekä niihin liittyvää partio-ohjelmaa.

Seikkailijaohjelma sisältää paljon perinteisten partio- ja retkeilytaitojen opettelua, joiden saloihin vihkiytyminen edellyttää luonnossa oleilua. Lisäksi seikkailijaohjelmaan kuuluu olennaisesti monipuoliset kädentaidot. Seikkailijaikäkauden aikana pyritään retkillä, leireillä tai vaelluksilla nukkumaan myös mahdollisimman paljon teltassa. Telttoina käytetään puolijoukkuetelttaa (PJ-teltta), laavua, Naigeria tai vaellustelttaa, joiden pystyttämisen osaaminen kuuluu myös seikkailijan taitoihin. Vaikka seikkailijaohjelma painottuu perinteisten partio- ja retkitaitojen opetteluun, jää myös seikkailijaikäkaudessa aina aikaa leikkimiseenkin.

Vesikoissa on neljä seikkailijajoukkuetta.

Varpushaukat

kokoontuvat Viikin kololla keskiviikkoisin klo 17.30-19.

Sampoina toimivat:
Sampo Lumme
Kuutti Niku
Helise Särkioja

Villiperunat

kokoontuvat Viikin kololla torstaisin klo 18.00-18:30.

Sampoina toimivat:
Ansku Suur-Uski
Kaisa Pesola
Timo Saxel
Ella Ahola
Tuomas Junkkari

Villit Vasikat

kokoontuvat Viikin kololla tiistaisin klo 17.30-19.00.

Sampoina toimivat:
Laura Kalliolahti
Johanna ”Jonska” Junkkari
Juho ”Juske” Junkkari
Sanchita ”Sanchu” Hänninen
Saara Auhto

Vihaiset Valaat

kokoontuvat Viikin kololla maanantaisin klo 17.15-18.30 .

Sampoina toimivat:
Bianca Biro
Ulla Suulamo
Sanni Myyrä
Lea Lunti