Tule mukaan Vesikkojen toimintaan!

Partiotoimintaa syntyy ja se säilyy vain sellaisilla alueilla, joilla on riittävästi vapaaehtoisia, jotka haluavat omalla panoksellaan mahdollistaa lippukuntien toimintaa.

Vaikka partio on ensisijaisesti nuorten liike, jossa nuoret tekevät nuorille, on aikuisilla myös tärkeä paikkansa partiossa. Aikuisten ensisijaisena tehtävänä on mahdollistaa lasten ja nuorten harrastaminen, mutta voimme taata, että se ei ole ryppyotsaista ja tylsää puurtamista, jossa aikuinen on vain antavana osapuolena.

Toimintamme tarjoaa myös aikuisille hyvän ja eri ikäisistä partiolaisista koostuvan porukan, jossa pääsee tekemään mielekkäitä juttuja. Erä- tai partiotaitoja ei tarvitse etukäteen olla, niihin saa koulutusta ja tukea. Vesikoissa on käytössä parijohtajuusmalli, eli hommia tehdään yhdessä. Halutessasi voit myös hyödyntää muualla hankkimaasi osaamista lippukunnan toiminnassa: joko ottamalla itsellesi partiopestin, jossa pääset tekemään osaamaasi hommaa tai vaikka pitämällä siitä teemasta koulutuksen muille lippukuntalaisille.

Tapoja olla mukana on yhtä paljon kuin tekijöitä. Vesikoissa on tarvetta sekä viikkotoiminnan pyörittäjille että muissa tehtävissä toimiville. Esimerkiksi pesti- tai ohjelmajohtajan tai vaikka jäsenrekisterinhoitajan tehtäviä voi hoitaa joustavasti oman kalenterin mukaan. Meille tärkeintä on se, että olet valmis sitoutumaan tehtävääsi ja sinulla on riittävästi voimavaroja vapaaehtoistyön tekemiseen.

Palkkaa emme voi maksaa, mutta…

Vapaa-aika on meille kaikille arvokasta, eikä kukaan tietenkään halua käyttää ihan mihin sattuu. Partion vapaaehtoisille ei makseta toiminnassa mukana olemisesta korvausta. Itse asiassa homma menee ihan päinvastoin – meillä myös aikuiset maksavat osallistumisestaan toimintaan.

Aikuisena partiossa mukana olevat eivät kuitenkaan jää tyhjin käsin: Tutkimustenkin mukaan vapaaehtoistoimintaan osallistuminen lisää hyvinvointia. Vesikoissa se hyvän tekeminen kohdistuu vielä kaiken lisäksi tosi lähelle, meidän oman kylän lapsiin ja nuoriin.

Aikuisenakin partiossa on lupa pitää hauskaa. Viikkotoiminnassa lasten kanssa pääsee leikkimään ja hulluttelemaan, opettelemaan asioita ihan erilaisilla tavoilla kuin vaikka koulussa ja luovuudelle on todellakin tilaa. Myös aikuiset voivat osallistua partiotapahtumiin, esimerkiksi partiotaitokilpailut ovat mitä mainioin tapa viettää päivä tai koko viikonloppu mitä mielikuvituksellisimpien tehtävien parissa seikkaillen, lippukunnan omia retkiä ja leirejä pääsee toteuttamaan kivalla jengillä ja aikuisten taitoilloissa opetellaan uusia taitoja aikuisporukalla.

Jos sinulle tämän luettuasi tuli tunne, että voisit haluta mukaan toimintaamme, katso avoimet pestimme ja ole meihin yhteydessä: vive-hallitus@kuksa.partio.fi.

Jokaiselle varmasti löytyy mielekästä ja sopivaa tekemistä!