Amangor-kesäleiri Hepohiekassa

Tänä kesänä Viikin Vesikot leireilevät Saimaan rannalla Hepohiekan leirialueella. Leirin nimin on Amangor ja leiriaika on 26.6.-2.7. Seikkailijat, tarpojat, samoajat ja vaeltajat leireilevät tiistaista sunnuntaihin ja perhepartiolaiset ja sudenpennut torstaista sunnuntaihin.

Bussimatka leirialueelle kestää taukoineen ja lossimatkoineen lähes viisi tuntia, mutta ne ovat vaivan arvoiset tunnit, koska Amangorin puitteet ovat upeat. Saimaan kirkkaat vedet, hiekkaranta ja seikkailuihin kutsuvat mäntymetsät ovat ehdottomasti matkan arvoiset.

Kirjoitimme viime vuonna ennen Finnjamboree Kajoa ja nuorempien partiolaisten Huuberi-leiriä kolme artikkelia yhden artikkelin leiriläisille, toisen artikkelin leiriläisten huoltajille ja kolmannen leirivarusteista. Vaikka nyt ei olekaan kyse suurleiristä, kannattaa vanhat artikkelit silti lukaista läpi huolellisesti, sillä leirielämä on kuitenkin melkolailla samanlaista ja kotoa ollaan poissa suunnilleen yhtä pitkä aika.

Amangorilla palataan perusasioiden äärelle: Sudenpennut ja seikkailijat opettelevat viimeistään nyt olemaan muutaman päivän kokonaan ilman puhelinta (eikä tarpojien ja sitä vanhempienkaan leiriohjelma nojaa tekniikkaan tai kännyköihin). Leirialueella on ulkohuussit. Kunnallistekniikkaa ei ole, joten juomavesi kannetaan kaivosta ja tiskivesi pumpataan järvestä ja lämmitetään itse puulämmitteisillä keittimillä. Peseytyminen hoituu puusaunassa (kantovedellä). Leirillä ollaan ulkona aamusta iltaan, kelistä riippumatta. Ja oikeastaan myös yöllä, koska nukumme teltoissa.

Leirialue sijaitsee saaressa, joten ohjelmassa on takuuvarmasti uintia. Turvallisuussyistä rannalla ollaan vain johtajien valvonnassa ja luvalla (tämä kannattaa myös kotona jutella etukäteen läpi).

Meistä on aivan huikean mahtavaa päästä taas pitkästä aikaa omalla porukalla koko lippukunnan yhteiselle leirille. Toivomme, että Amangor jää historiaan leirinä, jota muistellaan lämmöllä ja jonka tapahtumiin palataan muistoissa aina uudelleen.