Kullanarvoiset vanhemmat <3

Partiotoimintaa pyöritetään täysin vapaaehtoisvoimin, kohtalaisen pienin taloudellisin ja tekijäresurssein. Tästä syystä partiolaisten vanhemmilta saatu apu on todella arvokasta ja tervetullutta. Tapoja auttaa ja osallistua toimintaan on monia, vastineeksi menetetystä ajasta tarjoamme hauskoja hetkiä ja uusia kokemuksia hyvässä porukassa.

”Olin mukana sudenpentujen talviretkellä viime talvena keittiöhommissa. Sain tutustua partiotoimintaan käytännössä ja opin tuntemaan sekä lapsia että mukana olevia aikuisia. Oli tosi kivaa :). Lähtisin (ja todennäköisesti lähdenkin!) uudestaan. Samoihin hommiin tai vaihteeksi voisi kokeilla jotain muutakin.”
– Ode, sudenpennun ja seikkailijan äiti

”Olen ollut rastimiehenä seikkailijapeli Sepelissä ja Aikamatka-Törmässä (partiotaitokilpailu). Tapahtumiin kannatti osallistua. Itselläni ei ole partiotaustaa, mutta se ei osallistumista estänyt. Tapahtumissa pääsi ulkoilun ohella hiukan tutustumaan partiotoimintaan. Ennen Törmää en tiennyt, mikä on partiolaisten taitokilpailu. Nyt on tuostakin hiukan hajua, kun oma lapsi moiseen osallistuu. Rastimiehenä oli hauska seurata lasten ja nuorten luovaa ongelmanratkaisua. Vaikka en tuntenut kaikkia rastimiehiä entuudestaan, homma toimi rasteilla sujuvasti. Seikkailijapeli Sepelissä opin myös itse uutta. Osaan nyt koota myrskylyhdyn ja käyttääkin sitä :)”
-Seikkailijan huoltaja

”Olin saattajana sudenpentukisassa, en tosin enää muista mikä sen nimi oli. Lasten mukana kulkiessa tuli ulkoiltua koko päivä. Oli hauska nähdä mitä kaikkea lapset pääsevät partiossa tekemään ja oppimaan! Samalla tuli vähän tutustuttua myös oman lapsen partiokavereihin. Voisin lähteä uudestaankin.
-Sudenpennun huoltaja

”Olen toiminut partioretkillä kuskina. Töiden takia en pysty lähtemään koko viikonlopuiksi retkille mukaan, mutta autan mielelläni retkeläisten kuljetuksissa – ainakin toiseen suuntaan, jos en meno- ja paluukyytejä molempia pysty hoitamaan.”
-Kahden partiolaisen vanhempi

Iso kiitos siis sinulle, joka jo auttavan kätesi ojennat. Ja sinä, joka vielä mietit, miten voisit olla avuksi: kerro lapsesi ryhmänjohtajalle, jos voisit olla käytettävissä joihinkin hommiin! Tai onko sinulla esimerkiksi joku erityistaito (tai tavallistaito), jonka voisit tulla viikkokokoukseen opettamaan lapsille? Tai onko työpaikkasi sellainen, jossa voisi vierailla? Me kun emme aina ymmärrä itse kysyä.

Tule avuksemme -sivulle https://www.vesikot.net/toiminta/tule-avuksemme kootaan jutut, missä juuri nyt akuuteimmin apuanne kaipaamme. Tervetuloa mukaan!

 

Kuvassa Törmä-partiotaitokilpailun kisatoimisto valmiina ottamaan kisaajat vastaan. Kuva: Ansku Suur-Uski