Partion voi aloittaa aikuisenakin

Vapaaehtoiset aikuiset mahdollistavat lasten ja nuorten partioharrastuksen. Ville Penttilä, 39, aloitti Vesikoissa samaan aikaan lapsensa kanssa pari vuotta sitten. Ville ilmoittautui uuden sudenpentulauman johtajaksi ja kurssituksen jälkeen aloitti lauman vetämisen.

Aikaa partio vie Villen laskujen mukaan yleensä korkeintaan muutaman tunnin viikossa. ”Lauman kokouksiin menee puolitoista tuntia, ja silloin kun suunnitellaan tulevia retkiä, siihen menee se toinen puolitoista tuntia. Kokoukset lasten kanssa ovat aina hauskoja ja suunnittelukokoukset ovat hyvää harjoitusta tulevia retkiä varten”, Ville kertoo.

Partio tarjoaa myös aikuisille hauskanpitoa, elämyksiä ja mahdollisuuden oppia uutta. ”Partio on opettanut, miten erilaisuus on oikeasti rikkaus! Hyvin erilaisille ihmisille on löydetty omat paikkansa ja kaikkien vahvuudet pääsevät esille: jotkut ovat esimerkiksi hyviä tekemään nuotiotulia ja toiset puolestaan hyviä lasten leikittämisessä. Kaikille löytyy mielekästä tekemistä. Töissä puhutaan usein siitä, miten tiimi kannattaa rakentaa erilaisista ihmisistä – mutta vasta partiossa olen huomannut, miten siitä on oikeasti hyötyä”, Ville toteaa.

Ville suosittelee lämpimästi myös muille aikuisille partiotoimintaan mukaan lähtemistä. ”Toiminta on tosi mukavaa ja antoisaa. Aikuiset usein ajattelevat, etteivät voi tulla mukaan, koska eivät osaa mitään partiotaitoja. Ei huolta, mukaan vaan, emme ole valmiita me muutkaan. Toisiamme tuetaan, toiminta pyörii ja homma menee hyvällä hengellä eteenpäin”, Ville kannustaa.

Lähtisitkö mukaan toimintaamme? Ota yhteyttä Johanna ”Jonska” Junkkariin, jonska@vesikot.net tai 040 594 7976. Löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva pesti lippukunnassamme!